среда, 29. март 2017.

Dopis iz AgencijePoštovani profesori, razredne starešine, roditelji i učenici,


Koristimo priliku i dajemo Vam praktične savete u najboljoj nameri o Vašem putovanju, upustva za pripremu prtljaga i prenosimo naša iskustva sa putovanja koja smo stekli tokom organizovanja istih.

Kako obostrano ne bi bilo nesporazuma i neugodnosti, Molimo Vas da uvažite ovo kao znak dobre volje sa naše strane i bilo bi uputno da ih u dobroj meri poštujete, naravno sve bitno o putovanju i detalji putovanja nalaze se na programu putovanja koji su osnov ovog putovanja.

Predlažemo da pre putovanja pribavite prikladne torbice koje se nose oko pojasa, te u njima držite potrebna dokumenta, novac i ostale stvari od vrednosti.

 Preporučujemo da ne nosite nakit velike vrednosti zbog opasnosti od džeparenja u inostranstvu. Ukoliko ovakvu torbicu nemate, novac svakako stavite na sigurno mesto recimo u prednje džepove vaših pantalona i to podeljen u nekoliko džepova, kako kod mogućeg džeparenja ne biste ostali bez kompletnog džeparca.

Predlažemo da ponesete mali jastučić za slučaj noćne vožnje. Tokom putovanja jastučić možete ostaviti slobodno na vašem sedištu u autobusu.

Ponesite što veći broj muzičkih i filmskih CD/DVD-ova, kako bi putovanje proticalo što ugodnije, uz muziku i filmove po vašem izboru, ujedno vodeči pažnju da su isti budu pogodni za slušanje/gledanje svih učesnika putovanja.

Pasoše, novac, foto aparate, video kamere, hranu I piće za put odvojite u posebnu torbu koju nosite sa sobom i ne ostavljate u autobusu.

Tokom puta prtljažnici autobusa su zaključani zbog sigurnosti prtljaga, a u slučaju potrebe za vađenjem dela prtljaga, putnici su dužni obratiti se isključivo VODIČU.

Po prelasku granicevodič će prikupiti pasoše i brinuti o njima ujedno ih deponovati u sef hotela. Uočite li nekog od saputnika kako na usputnim zadržavanjima iz znatiželje pokuša nešto otuđiti, upozorite ga da to ne čini, budući je sva roba elektronski zaštićena, a policija je neumoljiva u provođenju zakonskih sankcija.

U večini država storogo je sankcionisana upotreba alkohola za maloletna lica.
Predlažemo da ne pijete alkoholna i gazirane napitke tokom vožnje, već vodu ili hladan čaj. Predlažemo da kupujete flaširanu vodu.

U večini smeštajnih kapaciteta, hotelske sobe su skromne, podovi su pokriveni keramičkim pločicama, te preporučujemo da ponesete papuče.

Obavezno zatvarajte balkonska vrata prilikom izlaska iz hotelske sobe, kako biste sprečili eventualne ulaske gostiju iz susednih soba preskakanjem preko balkona, te sprečili eventualnu krađu.

Prilikom izlaska iz sobe, proverite da se ključ nalazi kod Vas, budući da sve sobe imaju automatsku bravu, a zaboravivši ključ nemate više mogućnosti ulaska u sobu bez pomoći recepcionera.

ZBOG OPASNOSTI PO ŽIVOT NAJSTROŽE JE ZABRANJENO PRESKAKANJE PREKO BALKONA IZ SOBE U SOBU!!!

ZBOG OPASNOSTI OD POVREDA I ŽIVOTNE OPASNOSTI ZABRANJENO JE IZNAJMLJIVANJE MOPEDA I OSTALIH PREVOZNIH SREDSTAVA.

Nemojte preskakati obroke, budući da Vam je hrana izuzetno važna jer veči deo dana provodite razgledajući i u obilascima znamenitosti, a večer provodite u šetnji ili diskotekama. Švedski sto daje vam prednost izbora hrane koju volite, a kod uzimanja, preporučujemo da uzimate onoliko koliko će te pojesti, rasipanje hrane je nekulturan gest.

Ukoliko želite da telefonirati pozivate 0038121 za Novosadsku regiju.

Iza 21 sat u sobama nije dopuštena buka niti okupljanje, te u slučaju ne pridržavanja ovog dela kućnog reda, hotelski redari
imaju ovlaštenja izbaciti Vas iz sobe i udaljiti iz hotela te sve posledice snosite lično.

Morate znati kako nije dopušteno unošenje pića kupljenog vani u hotelski restoran ili sobe, niti konzumiranje takvog pića u javnim prostorijama hotela (restoran, bar, recepcija).

Napominjemo da tokom putovanja je strogo konzumiranje alkohola ili uzimanja bilo kakve vrste opijata ili droge. U autobusu pušenje nije dopušteno.

WC koji se nalazi u autobusu je hemijski i iz razloga nehigijene, postepno se ukida u svim prevozničkim kompanijama. Naime, ukoliko se često koristi, spremnik se napuni, te ne postoji mogućnosti pražnjenja i ispiranja na odredenom mestu a samim tim iz toaleta se širi neugodan miris. Tokom putovanja  predviđene su pauze na svakih 2 do 3 sata i moraju se poštovati, a svoje toaletne potrebe možete zadovoljiti na pauzama koje traju od
20 do 30 minuta.

Svako dodatno zadržavanje ugrožava realizaciju aranžmana za koji je strogo određeno vreme ulaska i obilazaka lokaliteta a nepoštovanje istog postoji mogučnost da ulaskom druge grupe isti ne možete posetiti.
U slučaju nepoštovanja gore navedenog Organizator putovanja ne snosi nikakvu odgovornost a korisnik usluga nema pravo na bilo kakavu nadoknadu štete jer sve rezervacije i posete su blagovremeno plaćene a davalac usluga ne vrši bilo kakav povrat novca usled kašnjenja ili ne dolaska.

Iz dugogodišnje prakse nismo imali neugodnih iskustava međusobne krađe po sobama i od strane hotelskog osoblja, ali upozoravamo kako se stvari od vrednosti ne smeju ostavljati u sobi, osim u sefu hotela.

       
AGENCIJA NIJE ODGOVORNA ZA NESTANAK STVARI IZ HOTELSKIH SOBA!Flamenco Travel

Нема коментара:

Постави коментар